Obiteljske priče – “Mom nećaku, s ljubavlju”

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije, koji se obilježava svakog 17. svibnja, odlučili smo naglasiti važnost obiteljske podrške te smo prikupili obiteljske priče ponosnih roditelja transrodne djece. Slavimo obiteljske vrijednosti te ističemo važnost podrške našoj djeci ♥

 

Jako se dobro sjećam tvog izlaska iz rodilišta jer toga sam dana saznala što je to ljubav na prvi pogled. Ono što mi prvo pada na pamet je ponos, radost, toplina, osmijeh i sreća što sam sudjelovala u tvom odrastanju te tuga što nisam prije shvatila što se s tobom događa. Mogla sam ti pomoći, mogla sam ti olakšati.
Morao si sam naći svoj put.
Sada, kad te vidim pozitivnog i optimističnog, srce mi je veliko kao kuća. Tvoj osmijeh, samopouzdanje, bez traga one melankolije koja me brinula u tvom djetinjstvu.
Zato želim reći roditeljima, bakama, djedovima, braći, sestrama, tetama i stričevima: Dopustite djeci da budu ono što jesu. Dopustite im da se oslobode i pokažu svijetu tko su i što mogu i znaju.
Podržite ih u njihovim željama i planovima, nemojte ih sputavati zbog svoje konzervativnosti, neznanja ili straha osude okoline.
Boje li se naši političari osude okoline? Nemojte ni vi!
Borite se za prava djece!

Teta iz Zagreba

Komentiraj

Vaša email adresa ostaje tajna.