Obiteljske priče – “Priča ponosnog tate”

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije, koji se obilježava svakog 17. svibnja, odlučili smo naglasiti važnost obiteljske podrške te smo prikupili obiteljske priče ponosnih roditelja transrodne djece. Slavimo obiteljske vrijednosti te ističemo važnost podrške našoj djeci ♥

 

Kada sam saznao da je moje dijete transrodno, nisam bio iznenađen. Oduvijek sam imao osjećao da imam sina, a ne kći. Sam nam je to davao do znanja od ranog djetinjstva. Samo je trebalo obratiti pažnju.

Iako nisam imao puno informacija o transrodnosti ili poznavao ispravnu terminologiju, znao sam da moram podržati svoje dijete jer sam pretpostavljao da mu je teško. Odmah sam ga počeo oslovljavati u muškom rodu i zvati ga novim nadimkom.

S vremenom sam naučio da ima mnogo transrodne djece, samo se ne priča o tome, pa društvo nije niti informirano niti sigurno za našu djecu. Nisam se bojao mišljenja okoline.

Ne sramim se svoga sina, niti činjenice da je transrodan. Bez zadrške govorim o njemu u javnosti. Smatram da što više ljudi čuje da postoje transrodni ljudi, to će manje biti taboo tema. Isto kao što bih spomenuo prijateljima da sam odvezao sina do autobusnog kolodvora, tako sam i pričao da sam ga odvezao u bolnicu na operaciju mastektomije.

Dužnost svakog roditelja je podržati svoje dijete. Pogotovo u rješavanju problema i kad god im je potrebna naša pomoć.

 

Tata iz Zagreba

 

Komentiraj

Vaša email adresa ostaje tajna.