TransParent je roditeljska inicijativa koja je započela sa radom 2015. godine kao sekcija organizacije TransAid. 

U siječnju 2016. godine TransParent postaje samostalna udruga koja djeluje sa svrhom promicanja prava i dostojanstva transrodne djece i mladih, osnaživanja njihovih obitelji i edukacije u društvu. 

TransParent pruža potporu roditeljima i obiteljima transrodne, interspolne i LGB djece kako bi se naučili nositi sa svakodnevnim izazovima i problemima. Potiče aktivnu borbu u osvješćivanju društva o poštivanju temeljnih ljudskih prava i sloboda.

Također se zalaže za pravovremeno pružanje svih potrebnih informacija roditeljima te podršku i pomoć u rješavanju svakidašnjih problema i prepreka s kojima se suočavaju roditelji i sama djeca.

Cilj nam je prikupiti što više roditelja i time potaknuti ostvarenje boljeg i kvalitetnijeg života djece i mladih, pomoći im da steknu samopoštovanje i samoostvarenje te omogućiti život bez diskriminacije.

Udruga surađuje sa raznim stručnjacima: klinička psihologinja mr. spec. Iva Žegura, prim. dr. sc. Goran Arbanas,  dipl. iur. Bojana Ivanišević.

Sastanci grupe podrške se organiziraju dva puta mjesečno pod stručnim vodstvom mag. paed. Sofije Talijančić,  koja je ujedno i voditelj individualne psihosocijalne podrške.

TransParent čini tridesetak članova i surađuje s ostalim udrugama na regionalnoj razini s područja Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Kosova te Makedonije.

Udruga TransParent je mjesto gdje roditelj ili sama transrodna osoba može ostvariti sigurnost, razumijevanje, pomoć i podršku.

Stojimo Vam na raspolaganju!